Emprenyades


emprenyadesQue acabés llegint Emprenyades és el resultat de la suma de dos factors: El primer és que feia molts dies que n’anava llegint piulades anunciant la seva imminent sortida a les llibreries i què voleu, l’estratègia comercial va funcionar. I el segon és que en qüestió d’un any, el meu entorn s’ha omplert de cop i volta d’amigues, conegudes i companyes de feina embarassades o que acaben de ser mares i, és clar, una està sensible amb el tema… Total, que el dia que sortia al mercat, vaig de cap a la llibreria. I quina és la meva sorpesa quan em diuen que no el tenen amb les novel·les, que l’he d’anar a buscar amb els llibres de mares i fills… I ja em perdonareu, eh… Però això d’anar a buscar un llibre a “la secció de” quan no s’és mare ni es preveu tenir cap fill a curt termini i quan el que una volia era una no-vel-la, doncs què voleu que us digui… Ja no em va fer gaire bona espina. I si això li sumeu aqusta portada de tons pastels més pròpia d’un llibre de receptes de cupcakes (ara que estan tant de moda)  o de manual d’autoajuda, la veritat és que les espectatives van baixar en picat molt abans de començar-ne la lectura.

Però bé, intentant deixar tots els prejudicis de banda, m’hi vaig capbussar i en quatre viatges de ferrocarril (Barcelona-Rubí) ja l’havia enllestit! Valoració final: ni fu ni fa… M’ha deixat igual que abans de començar-la. El plantejament és d’allò més simple: 4 noies aparentment inconnexes que estan embarassades. Cadascuna amb les seves peculiaritats: la joveneta que viu amb un home separat que ja té fills, la que passa dels quaranta i decideix ser mare soltera, la casada que ja va pel segon embaràs i la imprescindible d’un despatx d’arquitectes que té por de dir-ho a la feina per por de perdre-la. Com us podeu imaginar, a mida que avança l’argument, s’aniran acostant les trames i acabaran coneixent-se quan el final de l’embaràs ja sigui imminent. I no us penseu que us acabo d’aixafar la història, eh! Això s’ensuma des de la primera pàgina…

Quan el vaig acabar vaig pensar: Ves… potser no t’ha agradat perquè no estàs embarassada… I ja pot ser ja… Però aleshores, malaguanyada novel·la! Si fos un bon llibre no hauria de tenir tantes etiquetes ni anar adreçat a un públic tan concret. En tot cas aquesta és la meva valoració: li poso un aprovat justet i si de cas, el dia que estigui embarassada li trauré la pols i el rellegiré; potser llavors em diu alguna cosa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s