Llibres al replà


Fa molta il·lusió que apareguin iniciatives com aquesta a la xarxa! Des d’ahir els amants de la LIJ ja “tenim casa” i ens podrem trobar als replans de cada pis per parlar de tot el que llegim! Parlo del nou bloc Llibres al replà.

Captura de pantalla 2013-04-24 a las 20.30.30

Mireu quina presentació més xula fan del bloc (extreta de l’apartat “qui som“):

A la porteria hi ha un plafó amb notícia de reunions, actes, presentacions, festes i festetes… del món de la literatura infantil i juvenil. I si hi ha res al plafó, la informació no para de circular pel seu davant. Les xafarderies són el pa de cada dia!

Al 1r 1a hi viu la família Mumin. La seva hospitalitat és coneguda des d’aquí fins a Finlàndia. Els amics del petit trol Mumin o de l’Esnorqueta, o qualsevol jove viatger que busqui refugi, saben que al 1r 1a sempre seran ben rebuts. A ca la família Mumin mai us faltarà un suc de nabiu vermell i pa de galeta per alimentar el cos. I encara menys un bon llibre per compartir i alimentar l’esperit.

Al 1r 2ª hi trobareu la Pippi Langstrump. Per viure, en té prou amb la companyia d’un cavall, un mico, un cofre ple de monedes d’or i una bona lectura per a infants de la seva edat que recomana als quatre vents. Per cert, té nou anys.

Al 2n 1a hi viu la Senyora Anglada, que té un balcó ple de geranis. És una senyora molt ordenada i col•lecciona revistes il•lustrades, “El Patufet” i el “¡Cu-Cut” per exemple. Moltes tardes organitza berenars i convida als seus amics, en Narcís, la Margalida, l’Alícia, el més petit de tots… Tothom hi pot anar a casa seva, només cal que porti un dibuix, un llibre il•lustrat o una història per explicar. De tan en tan li agrada viatjar a París a la recerca de nous llibres. No hi manquen mai aquarel•les, fulls per dibuixar i pinzells i, gràcies a la seva experiència, tothom pot aprendre a il•lustrar.

Al 2n 2a hi viuen l’Alba i el Dídac. El segon origen els ha regalat un piset juvenil, acollidor, funcional… però també aterridor! O no? I és que qui pogués tenir una segona oportunitat…, un mecanoscrit on relatar el segon origen.

Al 3r 1a hi viu Miss Dewey, amb un peu aquí i l’altre allà. Li agrada passar llargues estones a la biblioteca, triant, remenant i intentant que tothom llegeixi els llibres que més li agraden. Però mai desfà la maleta, i és que no para quieta! Viatjar de totes les maneres i amb tots els mitjans possibles és la seva altra gran afició, i és clar… sempre torna de les seves escapades (físiques i digitals) amb troballes per compartir.

Al 3r 2a hi viuen Max i els monstres, personatges nascuts en un àlbum de Sendak. Són text i imatge a la vegada, indestriablement. A casa conviuran amb els protagonistess, les històries i les il•lustracions dels millors àlbums, els que criden l’atenció, aporten novetat, autenticitat i bona factura.

A les golfes, s’hi apilen tot de baguls, maletes, armaris, capses i capsetes. De tant en tant, algun veí hi puja, hi treu la pols, obre portes i calaixos i treu a la llum del replà un clàssic arraconat, un autor oblidat, o bé, un fet per commemorar.

No em digueu que després de llegir qui viu a cada pis, no us moriu de ganes de córrer a visitar-los!!! Jo ja ho he fet, i la veritat és que la cosa promet!! Només em queda desitjar-vos una…

Llarga vida de Llibres al replà!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s